József Menyhárt odovzdal podpisy pre svoju prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 28 Január 2019, 15:40 • 2 min
József Menyhárt odovzdal podpisy pre svoju prezidentskú kandidatúru

BRATISLAVA - Predseda mimoparlamentnej Strany maďarskej komunity (SMK) József Menyhárt odovzdal v pondelok hárky s 26.800 podpismi na svoju prezidentskú kandidatúru. Menyhárt uviedol, že chce byť hlasom Maďarov žijúcich na Slovensku a presadzovať chce témy, ktoré ich trápia.

slovakia

left justify in out

József Menyhárt je slovenský jazykovedec, politik, vysokoškolský pedagóg a spevák maďarskej národnosti Od 11. júna 2016 stojí oficiálne aj na čele Strany Maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja . V prezidentských volbách 2019 kandiduje za SMK–MKP na post prezidenta Slovenskej republiky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasznos tanácskozás a járási elnökökkel Nagykürtösön.

Príspevok, ktorý zdieľa Menyhárt József (@jozsefmenyhart),

 

"Toľko hlasov, čo sme teraz vyzbierali, to je už vážna agenda. Ako ostatní obyvatelia Slovenska sme rovnocenní. Pred piatimi rokmi stál v prezidentských voľbách Gyula Bárdos, teraz tam budem maďarským hlasom ja," vyhlásil Menyhárt.

 

Priznáva však, že kým bol Bárdos v predchádzajúcich prezidentských voľbách jediným Maďarom, v tohtoročných voľbách sú dvaja. Okrem Menyhárta aj podpredseda Národnej rady SR a šéf Mosta-Híd Béla Bugár. Predseda SMK na otázku, či vidí svoje šance v boji o prezidentské kreslo reálne, povedal, že uvidia, ale idú aj tak do toho. Kto zvíťazí v tohtoročných prezidentských voľbách, musí podľa Menyhárta spraviť Slovensko slušným.

Prezidentské voľby budú v sobotu 16. marca, prípadné druhé kolo 30. marca. Návrhy kandidátov je možné doručovať do 31. januára 2019 do polnoci.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies