Jožo Ráž sa Číňanom vyhrážal zabitím, bojí sa ich

NETKY.SK • 11 August 2012, 21:31 • 2 min
Jožo Ráž sa Číňanom vyhrážal zabitím, bojí sa ich

Jožo Ráž sa Číňanom vyhrážal zabitím, bojí sa ich - Celebrity Spevák Jožo Ráž poskytol českému týždenníku Instinkt rozhovor, v ktorom vyjadril svoj negatívny názor na Číňanov. Tí totiž podľa neho po ním očakávanom ekonomickom páde Spojených štátov americk

slovakia

left justify in out

img

Spevák Jožo Ráž poskytol českému týždenníku Instinkt rozhovor, v ktorom vyjadril svoj negatívny názor na Číňanov. Tí totiž podľa neho po ním očakávanom ekonomickom páde Spojených štátov amerických ovládnu svet a "kto im odmietne slúžiť, nebude žiť“. Ako sám povedal, nie je rasista, ale Číňanov sa bojí. "Je ich strašne veľa. Preto mám doma dve búchačky – keď sem príde táto ázijská vlna, prvých 45 Číňanov odstrelím a posledné tri guľky si nechám pre seba a svoju rodinu,“ vyhlásil. Ako informoval denník Sme, Rážov zbrojný preukaz preverí polícia.

Líder skupiny Elán tiež odsúdil kapitalizmus, ktorý podľa jeho slov neznáša. "Naopak socializmus, aj keď mal určité chyby, bol postavený na veľmi dobrej myšlienke, ktorá vychádzala z kresťanských princípov – každému dá, čo potrebuje a čo si zaslúži. Bohužiaľ, ľudia sú hlúpi a tak sa tejto ideológie zriekli a nahradili ju kapitalizmom, ktorý má od základu zlú filozofiu – pracuj, nakupuj, spotrebuj, zahoď,“ vysvetlil. Tiež povedal, že ak mu kapitalisti budú znepríjemňovať život, "bude zlý".

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Debutovala až o 13 rokov neskôr albumom Ôsmy svetadiel (1981). Odvtedy uviedla na trh 12 štúdiových nahrávok, 5 anglických albumov a niekoľko živých nahrávok a kompilácií, za ktoré dostala 25 platinových platní. Kapela ustála aj niekoľkoročnú prestávku, ktorú zapríčinila nehoda Joža Ráža z júna 1999. Po pauze sa Elánu podarilo odohrať koncert v Prahe, na ktorý prišlo až 80-tisíc ľudí. V roku 2007 skupina vypredala aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. V súčasnosti Elán koncertuje v zostave: Jožo Ráž (basová gitara, spev), Jano Baláž (sólová gitara, sólový spev), Vašo Patejdl (klávesy, spev), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy), Henry Tóth (gitara) a Boris Brna (bicie nástroje).

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies