Jozefa Adamca po mozgovej príhode prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 26 Január 2015, 10:30 • 2 min
Jozefa Adamca po mozgovej príhode prepustili z nemocnice

TRNAVA - Legendárneho slovenského futbalistu Jozefa Adamca prepustili po mozgovej príhode z nemocnice do domáceho liečenia. Informovalo o tom pondelňajšie vydanie denníka Nový Čas.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatdvaročnému bývalému trénerovi slovenskej reprezentácie sa zhoršil stav zo štvrtka na piatok a museli ho hospitalizovať na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici v Trnave. Vyšetrenia potvrdili, že Adamec prekonal ľahšiu mozgovú príhodu. V nemocnici pobudol iba krátko, v sobotu večer ho už z nej pustili a teraz je doma, kde sa o neho stará celá rodina. Všetko nasvedčuje tomu, že z najhoršieho je vonku.

 

"Cítil som sa dobre aj v nemocnici, ale doma je doma. Zatiaľ posedávam a prechádzam sa po kuchynke, na lekársku kontrolu pôjdem budúci piatok," povedal pre Nový Čas Adamec, ktorý zároveň opísal, ako sa ocitol v nemocnici. "Sedel som s kamarátmi a začala ma pobolievať hlava na čele nad obočím. Nahovorili ma, aby som s tým šiel k lekárovi."

 

Meno legendárneho útočníka sa na Slovensku spája so Spartakom Trnava, v ktorom strávil sedemnásť sezón ako hráč a v uplynulých rokoch aj ako funkcionár. V roku 1969 s ním hral semifinále vtedajšieho Európskeho pohára majstrov. Góly strieľal aj za Duklu Praha či Slovan Bratislava. V rokoch 1960-1973 bol stabilným členom československej futbalovej reprezentácie. Ako tréner pôsobil okrem Trnavy aj v Šali, Banskej Bystrici, Interi Bratislava, Dunajskej Strede, Tatrane Prešov, Slovane Bratislava aj Artmedii Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona