Jozef Vajda si teraz užíva premiéru za premiérou, ale dovolenku si v lete vychutná tiež

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 09:43 • 2 min
Jozef Vajda si teraz užíva premiéru za premiérou, ale dovolenku si v lete vychutná tiež

BRATISLAVA - Slovenský herec Jozef Vajda si v týchto dňoch vychutnáva premiéru za premiérou. V utorok večer sa predstavil v Štúdiu L+S po boku Ľuboša Kostelného v obnovenom legendárnom titule Lord Norton a sluha James v réžii Michala Vajdičku.

slovakia

left justify in out

Scenár opäť vytvoril Ján Snopko, ktorý predstavenie napísal už v 90. rokoch pre Mariána Zednikoviča a Stana Dančiaka. "Jana mám veľmi rád, poznám sa s ním roky rokúce, no keď prišiel s nápadom, že by chcel toto svoje predstavenie vrátiť do života a začal nás s Ľubošom v rámci tejto témy masírovať, každý z nás mal asi trochu stres... Predsa len, tento titul v podaní Stana Dančiaka a Mariána Zednikoviča, je už taká modla. Nijaké ďalšie predstavenie okrem tohto a Na skle maľované sa na Slovensku nedožilo vyše 600 repríz, nikomu sa nepodarilo prekonať túto cifru. Ale povedali sme si, prečo to aspoň neskúsiť, dali sme sa na to s Ľubom nahovoriť a možnože sme aj dobre urobili," povedal Vajda. "Neviem, či budeme mať zrovna 600 repríz, ale snáď sa to ľuďom zapáči," dodal.

Snopko scenár hry aktualizoval na súčasné pomery, avšak zachoval v ňom aj mnoho scén z jeho pôvodnej verzie. "Niektoré scény tam zostali, napríklad tenis. Politické narážky sa, samozrejme, zmenili, predsa len už máme po dvadsiatich rokoch inú dobu alebo tú istú? Teraz neviem...," zasmial sa Vajda. Autor hry pritom hercom umožnil aj čiastočne improvizovať. "Janko napísal presný scenár, to si tieto veci vyžadujú, ale umožňuje nám v rámci neho aj improvizáciu, hlavne nám povolil aktuálne narážky týkajúce sa politiky," priblížil 62-ročný rodák zo Žiliny.

Krátko na to, vo štvrtok, ho čaká v bratislavskom Dome kultúry Zrkadlový háj premiéra ďalšej hry. "Volá sa to Predstavím ťa oteckovi a hráme v nej spolu s Kamilou Magálovou, Mary Havranovou a Jurajom Bačom. To je zas taká veľmi vtipne napísaná anglická konverzačka. Som zvedavý, ako to dopadne, bol by som rád, keby sa to páčilo. Stvárnim tam milenca dievčiny, ktorá tvrdí, že som jej otec a ktorej mladý priateľ si to myslí tiež. Celá tá zápletka tam vzniká okolo toho, že si z nás, zo mňa a z Kamily, urobia Mary a Juraj otca a matku. Je to celé také zamotané, ale veľmi zábavné," uviedol Vajda.

S obidvomi predstaveniami bude známy herec cestovať aj po Slovensku. Kým sa mu však divadelný ošiaľ naplno rozbehne, čaká ho ešte dovolenka. "V lete budem mať od 15. júla do 15. augusta voľno, pôjdem na dovolenku, to musím. Tento rok sa chystám do Grécka a potom chcem ísť ešte raz niekam inam k moru, zatiaľ neviem kam. Ja musím mať more. Myslím, že ho z času na čas potrebuje každý z nás, tým, že Slovensko je vnútrozemská krajina a to more tu nemáme," poznamenal.

Okrem divadelných dosiek budú môcť diváci a diváčky Vajdu čoskoro vidieť aj v nových televíznych projektoch. "Natáčam momentálne nejaké veci pre Markízu, pre JOJku aj pre Primu. Pre JOJku seriál Ministri, pre Markízu seriál Autoškola a pre Primu robím Políciu Modrava, tam stvárnim takého mafiána - vyvrheľa," prezradil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona