Jozef Mikuš už nebude kandidovať do parlamentu, stal sa prednostom

NETKY.SK • 17 August 2015, 14:59 • 2 min
Jozef Mikuš už nebude kandidovať do parlamentu, stal sa prednostom

BANSKÁ BYSTRICA - Poslanec Národnej rady SR Jozef Mikuš už nebude v budúcoročných voľbách do parlamentu kandidovať. Ako dôvod uviedol to, že sa stal novým prednostom zvolenského mestského úradu.

slovakia

left justify in out

„Celý život presadzujem obmedzenie počtu funkcií a mienim v tom pokračovať. Už dnes otvorene hovorím, že v nastávajúcich parlamentných voľbách nebudem kandidovať za poslanca Národnej rady SR. Je však slušné voči voličom, aby som dokončil toto volebné obdobie. Ako prednosta budem do tej doby pôsobiť na polovičný pracovný úväzok. Pretože chcem byť slušný aj voči primátorke a úradu. Určite sa stane, že počas rokovaní Národnej rady SR nebudem vo Zvolene. Prečo by som mal byť za tento čas odmenený z mestskej kasy?“ uviedol Mikuš.


Na post prednostu mestského úradu, ktorý nebol obsadený od apríla, nastúpil Mikuš dnes. V minulosti už bol zvolenským mestským poslancom aj viceprimátorom. „Hľadala som človeka spoľahlivého a pracovitého. Keďže ide o vedúceho celého úradu, musel mať riadiace schopnosti a skúsenosti zo samosprávy. Zároveň som hľadala autoritu, známeho a všeobecne váženého človeka. V neposlednom rade mal spĺňať víziu, s ktorou som nastúpila do úradu aj ja – otvorenosť voči verejnosti, slušnosť a služba obyvateľom mesta. Hľadala som dlho, no oplatilo sa. Veľmi sa teším, že pán Mikuš prijal moju ponuku,“ uviedla primátorka Lenka Balkovičová.


Mikuš bol do Národnej rady SR zvolený na kandidátke strany SDKÚ-DS. Z nej vlani v decembri vystúpil a v januári sa stal členom poslaneckého klubu KDH. Od júna tohto roku je tiež poslancom Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (zvoleným za koalíciu strán SDKÚ-DS, NOVA a SaS), ktorým sa stal ako náhradník po tom, čo sa postu župnej poslankyne vzdala zvolenská primátorka Balkovičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies