Jozef Mihál opúšťa SaS pre nezhody so Sulíkom: Strana prestáva byť liberálna

NETKY.SK • 20 Február 2017, 19:20 • 2 min
Jozef Mihál opúšťa SaS pre nezhody so Sulíkom: Strana prestáva byť liberálna

BRATISLAVA - Poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál sa rozhodol zo strany odísť.

slovakia

left justify in out

"Bye SaS. Odchádzam kvôli postojom predsedu. Tí, čo ma poznajú vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny. SaS prestáva byť liberálnou stranou, ktorú som v rokoch 2008, 2009 ako jeden zo štyroch členov prípravného výboru zakladal," uviedol Mihál na sociálnej sieti.

 

Zdôraznil, že jeho postoje sa nemenia - je liberálom a tým aj zostane.

 

"Pre jeho rozhodnutie máme pochopenie, pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít v oblasti daní a odvodov," uviedla.

 

Ako ďalej podotkla, jeho dilema medzi potrebou oddýchnuť si od politiky, venovať sa viac prednáškovej činnosti a rodine spolu s jeho nesúhlasom s niektorými postojmi predsedu SaS Richarda Sulíka vyústila nielen do častých absencií v parlamente, ale nakoniec aj do odchodu zo strany.

 

"S tým sú úzko spojené jeho zdravotné problémy a odporúčania lekárov, aby zvoľnil svoje tempo. Toto strana Sloboda a Solidarita plne rešpektuje," dodala Svrčeková.

 

Zároveň zdôraznila, že je na jeho rozhodnutí, či vráti mandát, alebo zotrvá v parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona