Jozef Mihál ma verejne vydieral

NETKY.SK • 6 August 2010, 07:47 • 2 min
Jozef Mihál ma verejne vydieral

Jozef Mihál ma verejne vydieral

slovakia

left justify in out

img

Šéf Sociálnej poisťovne (SP) a poslanec Dušan Muňko (Smer-SD), ktorého sa snaží z funkcie odstaviť vládna koalícia, tvrdí, že ho minister práce Jozef Mihál (SaS) verejne vydiera. "Neviem, či si uvedomujete dôsledky toho celého. Keď si ich neuvedomujete, tak si ich prerokujte s právnikom," odkázal Muňko ministrovi počas rozpravy v parlamente k Programovému vyhláseniu vlády.
      Upozornil tiež, že SP je verejnoprávna inštitúcia. Mihál tak na ňu nemá taký priamy dosah ako štátnu. "Vy ste ma verejne cez televíziu vydierali. Keby ste ma zavolali a medzi štyrmi očami povedali, pán riaditeľ ja mám takúto predstavu, bol by som aj ja inak konal," dodal.
      Muňko zdôraznil, že za minulý rok ušetril v poisťovni 33 miliónov eur, nič nenakupoval. "Za mojej éry boli podpísané tri zmluvy. Všetky zmluvy, ktoré sú tam podpísané z hľadiska výpočtovej techniky, a sú tam desaťročné počítače, idú od roku 1992 a 2003," podotkol. Mihála požiadal, aby si ako predseda Dozornej rady SP našiel čas a preštudoval všetky materiály.
      V rozprave Muňko kritizoval druhý pilier. Podľa neho si prvý dôchodkový pilier, z ktorého vypláca SP dôchodky, od spustenia druhého piliera vyžiadal doteraz dotáciu 6,3 miliardy eur. Do roku 2015 by to malo predstavovať 13,2 miliardy eur. V tomto roku pritom pôjde podľa Muňkových údajov na dotáciu dôchodkového fondu 1,4 miliardy eur. SP tak pre záchranu dôchodkového systému pripravila kompletné legislatívne návrhy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies