Jozef Kmeťo podľahol koronavírusu, tesne pred smrťou ešte stihol uverejniť svoje posledné video

NETKY.SK • 27 Október 2020, 09:00 • 2 min
Jozef Kmeťo podľahol koronavírusu, tesne pred smrťou ešte stihol uverejniť svoje posledné video

BRATISLAVA - Slovenský blogger a moderátor rádia R1 Jozef Kmeťo podľahol koronavírusu. Tesne pred tým, ako bol hospitalizovaný, ešte natočil video, kde ľudí k zodpovednosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jozef Kmeťo (47) bol blogger a moderátor, ktorý bol len pred pár dňami pozitívne testovaný na COVID-19. Jeho zdravotný stav sa však iba v priebehu niekoľkých dní začal rapídne zhoršovať a musel byť hospitalizovaný. 

 

Ľudí vyzval, aby koronavírus nepodceňovali

Tesne pred tým, ako si pre neho prišla záchranka, vo videu varoval ľudí, aby vírus nepodceňovali a chránili svoje zdravie. V nahrávke je jasne vidno, ako sa mu pri rozprávaní ťažko dýcha.

 

Vo svojom odkaze ľudí požiadal, aby sa nenechali ovplyvniť rôznymi hoaxami či osobami, ktoré pandémiu zľahčujú. „Nedajte sa ovplyvniť, chráňte sa a noste rúška,“ žiadal Kmeťo.

 

 

Svojim podporovateľom pritom oznámil, že onedlho ho vyzdvihne sanitka, ktorá ho prevezie na infekčné oddelenie. „Milí priatelia, nikdy sa nenechajte ovplyvňovať ľuďmi, ktorí neveria na koronavírus, ani nič podobné. Živým príkladom COVID-19 som ja,“ skonštatoval zosnulý blogger s tým, že by ho veľmi potešilo, keby ľudia začali posielať do zadku popieračov, ktorí pandémiu označujú za istý druh chripôčky.

 

Svoj boj s koronavírusom prehral

Zároveň zdôraznil, že na nezodpovednosť iných doplácajú nevinné osoby. Vo videu verejnosť zároveň poprosil, aby mu držala palce, pričom sám nevie ako dopadne a či bude mať dosť síl zabojovať proti vírusu.

 

Jeho zdravotný stav sa však natoľko zhoršil, že o približne šesť hodín od natočenia videa svoj boj s koronavírusom prehral. Na zverejnené video reagovalo Ministertvo zdravotníctva SR, ktoré jeho pozostalým zaprialo úprimnú sústrasť. "Je nám nesmierne ľúto, že moderátor a redaktor Jozef Kmeťo, ktorý bol infikovaný koronavírusom a ochorel na COVID-19, pred niekoľkými hodinami zomrel," uviedol rezort v statuse. 

 

Ako ďalej rezort vysvetlil, Kmeťovu výzvu verejnosti zdieľa z dôvodu, že známy publicista chcel varovať čo najviac ľudí, aby si dávali pozor, nepodceňovali opatrenia, neverili dezinformáciam o neexistencii vírusu a správali sa zodpovedne.

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies