Jozef Gönci je jedným z kandidátov na post šéfa Slovenského streleckého zväzu

NETKY.SK • 30 November 2016, 14:36 • 2 min
Jozef Gönci je jedným z kandidátov na post šéfa Slovenského streleckého zväzu

BRATISLAVA - Na čele Slovenského streleckého zväzu (SSZ) stojí od roku 1998 Miloslav Benca. Či bude v najvyššej funkcii pokračovať aj ďalšie obdobie, sa rozhodne už o desať dní, keď je v Martine na programe volebný zjazd SSZ.

slovakia

left justify in out

Svoj post bude musieť obhajovať v súboji s dvoma vyzývateľmi. Jedným z nich je bývalý úspešný reprezentant a jeden z najlepších svetových puškárov Jozef Gönci, ktorý je šéfom Odboru športu VŠC Dukla Banská Bystrica a od utorka aj novým viceprezidentom Slovenského olympijského výboru. O prezidentský post sa uchádza aj Peter Biňas, strelecký rozhodca z Považskej Bystrice. Uzávierka prihlášok bola do 9. novembra, takže počet kandidátov je definitívny.


Všeobecne sa predpokladá, že nový šéf SSZ vzíde z dvojice Benca - Gönci. "O kandidatúre Gönciho sa vie už dlhšie. Beriem to normálne a nemám s tým problém. Je to človek, ktorá má predpoklady na to, aby mohol zastávať tento post. Kandiduje aj Biňas, ale za môjho najväčšieho súpera v kandidátskom boji považujem práve Gönciho," uviedol Benca v stredu v Bratislave pri príležitosti slávnostného vyhlásenia najúspešnejších športovcov a trénerov za rok 2016.


Súčasný šéf sa nebráni zmene, ale vzhľadom prejavenú dôveru vo zväzových štruktúrach neuvoľní šéfovskú pozíciu takpovediac bez volebného boja. "Uvedomujem si, že je najvyšší čas na výmenu generácií. Bolo by to aj logické, lebo z môjho pohľadu nie je možné byť tak dlho na jednom poste. Priznám sa, že nebyť podpory z krajov, osobne by som do volieb ani nešiel. Na piatich krajských konferenciách mi vyjadrili delegáti podporu. Každý človek by to zrejme takto poňal, keď cíti dôveru, aby naďalej viedol zväz. Nejde mi o to, aby som sa ako starý chlap udržal vo funkcii, ale beriem to ako záväzok voči ľudom, ktorí mi dôverujú. Toto je jedna z mojich hlavných motivácií, prečo sa opäť uchádzam o prezidentské kreslo," dodal Benca, ktorý pri doteraz posledných voľbách nemal protikandidáta.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies