Jozef Adamec získal čestné občianstvo Trnavy

NETKY.SK • 17 Február 2015, 22:20 • 2 min
Jozef Adamec získal čestné občianstvo Trnavy

TRNAVA - Legendárny slovenský futbalista Jozef Adamec, prvý ponovembrový primátor Imrich Borbély a vynikajúci stomatochirurg Eugen Kurill in memoriam získali čestné občianstvo mesta Trnava. Udelenie ocenení mesta za rok 2014 schválili v utorok poslanci mestského zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Adamec, ktorý skončil v ankete Futbalista storočia na 2. mieste, získal najvyššie ocenenie mesta za výnimočnú reprezentáciu mesta Trnava, Borbély za prínos pri obnove samosprávy, Kurill za vynikajúce výsledky v oblasti stomatochirurgie. Odovzdávanie ocenení je naplánované na prvú marcovú nedeľu na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Všetci traja ocenení sa zaradili k čestným občanom mesta, akými sú napríklad futbalový tréner Anton Malatinský, básnik Viliam Turčány či emeritný arcibiskup Róbert Bezák. 

 

Jozef Adamec je sedemnásobným majstrom Československa (päťkrát v drese Spartaka Trnava), účastník "strieborných" majstrovstiev sveta v Čile 1962 i šampionátu v Mexiku 1970. V reprezentácii Československa nastúpil 44-krát. Povesť vynikajúceho kanoniera potvrdil tým, že v najvyššej československej súťaži strelil najmä obávanou ľavačkou v 383 zápasoch 170 gólov. Bol trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie. V Trnave pôsobil niekoľko volebných období ako mestský poslanec. 

 

Trnavskí poslanci Cenou mesta Trnava ocenili športového funkcionára Mariána Rozložníka a kňaza Alojza Lackoviča. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies