Joshua sa musí dohodnúť s Povetkinom, inak mu hrozí strata titulu WBA

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 15:43 • 2 min
Joshua sa musí dohodnúť s Povetkinom, inak mu hrozí strata titulu WBA

Londýn - Britský profesionálny boxer Anthony Joshua dostal v utorok 24 hodín na podpísanie zmluvy o zápase s Rusom Alexandrom Povetkinom. V opačnom prípade môže prísť o opasok organizácie WBA v superťažkej hmotnostnej kategórii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Brit mal naplánovaný súboj s americkým šampiónom WBC Deontayom Wilderom, ktorý akceptoval podmienky unifikačného duelu. Pokiaľ však chce Joshua zabojovať o titul nesporného šampióna, čo sa nepodarilo nikomu od čias jeho krajana Lennoxa Lewisa v roku 2000, musí najskôr boxovať s Povetkinom a zápas s americkým pästiarom presunúť na neskorší termín. Informovala o tom agentúra AP.

 

Wilder vlastní opasok WBC, Joshua drží tituly zvyšných najprestížnejších verzií (WBA, IBF, WBO), ako aj menšej IBO. "Dali sme viac než mesiac navyše na rokovania s Povetkinom aj Wilderom. Vyzerá to však, že Wilderov tím vrátil kontrakt, takže okamžite žiadame stanovenie stretnutia s Povetkinom," povedal prezident WBA Gilberto Mendoza.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies