Josh Barnet vysvetľuje ako sa stal majstrom v brazilskom jiu jitsu:

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 19:09 • 2 min
Josh Barnet vysvetľuje ako sa stal majstrom v brazilskom jiu jitsu:

LAS VEGAS - Barnet je zápasníkom UFC a Metamorisu( profesionálne zápasy v jiu jitsu). V druhej menovanej organizácii má dve víťazstvá, proti menám ako Dean Listern a Ryron Gracie. V oboch zápasoch vyhral na submission( predčasné ukončenie súpera ). Zaujímavosťou je, že ešte nikdy netrénoval brazilske jiu jitsu(BJJ).

slovakia

left justify in out

"Áno, mám majstrovský stupeň v BJJ, ale nedosiahol som ho tak  ako väčšina ľudí. Po prvé,  na tréningoch nenosím kimono, iba veľmi zriedkavo. Ja som zápasník čo preferuje štýl catch wrestling( druh zápasenia, v ktorom sú dovolené skoro všetky zápasnícke techniky) tento štýl reprezentujem a využívam na každej súťaži. Nezameriavam sa iba na techniky BJJ.

 

Napriek tomuto som dostal v roku 2009 čierny opasok v BJJ pod Riganom Machadom a Erikom Paulsom. Bol som prekvapený, vlastne v šoku keď mi ho odovzdali. Nechápal som čo sa deje, lebo predtým som nemal dosiahnutý žiadny stupeň v tomto štýle. Ale predsa bola logika v tom, že mi ho udelili. Nemôžem povedať, že som vôbec nevedel čo je kimono. Na strednej škole ma môj tréner poslal na tréningy juda, tak som aj spravil a venoval sa judistickým tréningom rok a pól. O veľa rokov neskôr som sa prihlásil na jednu súťaž kde sa dalo zápasiť iba v kimone. Napriek tomu , že som v ňom netrénoval ale chcel som súťažiť tak som sa prihlásil. Nemal som ani kimono ani opasok. Našťastie ma jeden predávajúci sponzoroval s jedným kimonom a išiel som do toho. Bola to súťaž väčšieho kalibru, kde súťažili veľké mená. Podarilo sa mi dostať až do finále, kde som prehral na kontroverzné rozhodnutie rozhodcu. Ale každému som dokázal, že môj štýl obstojí aj v kimone.

 

Po tejto súťaži ma Erik Paulson pozval k sebe na pár tréningov v kimone, ukázalo sa, že som lepší ako jeho zverenci. Prechádzal som cez nich ako nôž cez maslo. Erik ma chcel dostať do slepej uličky, keď mi povedal aby som ukázal aspoň 10 škrtení v kimone. Predtým som nikdy netrénoval BJJ no chápal  som základné princípy bojového umenia a bez problémov som to zvládol. Erik mi po tomto odovzdal majstrovský opasok. Stal sa zo mňa jeho prvý čierny opasok, bez predchádzajúceho tréningu. Myslím si, že za túto poctu môžu moje vedomosti z catsh wrestlingu, juda a biomechaniky tela.

 

Boli časy v živote keď som si prijal aby som tento čierny opasok nikdy nemal, kvôli negatívnej  kritike ostatných zápasníkov BJJ. Keď som došiel na tréning každý sa ma pýtal aký mám opasok, stále som im hovoril, že žiadny. Každý si myslel, že bez opasku a bez znalosti BJJ sa nemôže trénovať boj na zemi.

 

Podla mňa nezáleží na farbe opasku, ale na výsledkoch a množstve práce ktorá je za tebou. Rigan Machado aj Erik Pauls by za mňa a moje vedomosti hoci kedy dali ruku do ohňa. Preto môžem hrdo povedať, že patrím pod nich a oni ma promovali na čierny opasok, ktorý si obhájim hoci kedy  proti hoci komu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies