Joseph Corré spáli punkové suveníry za päť miliónov libier

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 16:17 • 2 min
Joseph Corré spáli punkové suveníry za päť miliónov libier

BRATISLAVA - Syn zosnulého manažéra už nefungujúcej anglickej kapely Sex Pistols Malcolma McLarena a návrhárky Vivienne Westwood Joseph Corré spáli spomienkové predmety viažuce sa k punku v hodnote päť miliónov libier (v prepočte približne 6,3 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Urobí tak 26. novembra v londýnskej štvrti Camden na protest proti celoročnému festivalu Punk.London, počas ktorého si ľudia prostredníctvom rôznych podujatí pripomínajú "40 rokov punku". V spomínaný deň pritom vyšiel v roku 1976 prvý singel kapely Sex Pistols s názvom Anarchy in the U.K..


Punk.London podporuje množstvo inštitúcií, vrátane British Library, Museum of London, Britského filmového inštitútu (BFI) či samotnej kráľovnej Alžbety II., čo sa Corrému nepáči. "Kráľovná dala Roku punku 2016 oficiálne povolenie. To je tá najstrašnejšia vec, akú som kedy počul. Debaty o alternatívnej a punkovej kultúre si privlastnil mainstream. Z punku sa stal namiesto hnutia volajúceho po zmene akýsi posratý muzeálny kúsok či akt pocty," uviedol v oficiálnom vyhlásení 48-ročný Corré, ktorý takisto vyzval ostatných ľudí, aby priniesli a zničili ich punkové suveníry.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies