Jordánsky kráľ pochválil Merkelovej politiku voči migrantom

NETKY.SK • 8 Október 2016, 06:37 • 2 min
Jordánsky kráľ pochválil Merkelovej politiku voči migrantom

BERLÍN - Jordánsky kráľ Abdalláh II. dnes počas návštevy Nemecka vyhlásil, že kancelárka Angela Merkelová si zaslúži pochvalu za rozhodnutie otvoriť hranice Nemecka pre státisíce migrantov a za to, že jej vláda podporila Jordánsko a iné krajiny v danom regióne, ktoré musia zvládať prílev utečencov zo Sýrie.

slovakia

left justify in out

Merkelovej prístup vniesol "závan sviežeho vzduchu" do výziev, ktorým čelia v Jordánsku a inde, citovala agentúra AP vyjadrenie monarchu po rokovaní s nemeckou kancelárkou v Berlíne. Šéfka nemeckej vlády podľa neho týmto spôsobom nastavila "morálnu latku veľmi vysoko".

 

Jordánsko s približne 6,5-miliónovou populáciou sa po vypuknutí vojny v susednej Sýrii stalo hostiteľskou krajinou pre zhruba 635.000 utečencov. Do Nemecka prišlo vlani 890.000 migrantov, pričom Berlín poskytuje taktiež rozhodujúcu pomoc krajinám hraničiacim so Sýriou.

 

Merkelová počas návštevy Abdalláha II. vyjadrila uznanie Jordánsku za jeho podiel na zvládaní utečeneckej krízy na Blízkom východe a prisľúbila tejto krajine ďalšiu podporu. Ešte pred vzájomným rokovaním zdôraznila, že Jordánsko sa ocitlo "v ťažkej situácii", informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies