Jordánsky kráľ Abdalláh navštívil palestínskeho prezidenta Abbása

NETKY.SK • 7 August 2017, 19:06 • 2 min
Jordánsky kráľ Abdalláh navštívil palestínskeho prezidenta Abbása

RÁMALLÁH - Jordánsky kráľ Abdalláh II. navštívil dnes nečakane Predjordánsko. Informovala o tom agentúra AP, podľa ktorej je táto cesta signálom smerom k Izraelu o zhode medzi Jordánskom a Palestínčanmi v kľúčových otázkach.

slovakia

left justify in out

Kráľa Abdalláha II. privítal dnes palestínsky Prezident Mahmúd Abbás vo svojom sídle v Rámalláhu, ktoré sa nachádza iba 40 minút jazdy autom od úradu izraelského premiéra v Jeruzaleme. Agentúra AP v tejto súvislosti napísala, že ide o prvú návštevu Jordánskeho kráľa v Predjordánsku za ostatných päť rokov. Došlo k nej v čase rastúceho napätia medzi Izraelom a Jordánskom, ako aj medzi Izraelom a Palestínčanmi, a to ohľadne posvätného miesta v Jeruzaleme, židmi nazývaného Chrámová hora a moslimami Vznešená svätyňa.

 

Aktuálna kríza vypukla po tom, ako Izrael umiestnil detektory kovov pred vchody do tohto komplexu v reakcii na zabitie dvoch izraelských policajtov palestínskym ozbrojencom. Nové bezpečnostné opatrenia Izraela vyvolali nepokoje medzi Palestínčanmi. Izrael napokon po slovnej intervencii USA, Jordánska a ďalších medzinárodných hráčov všetky sporné zariadenia odstránil a situácia sa relatívne upokojila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona