Jordánsko žiada dôkaz o tom, že pilot zadržiavaný Islamským štátom stále žije

NETKY.SK • 29 Január 2015, 16:50 • 2 min
Jordánsko žiada dôkaz o tom, že pilot zadržiavaný Islamským štátom stále žije

AMMÁN - Jordánsko stále väzní irackú teroristku Sádžidu Ríšáwíovú a jej prepustenie bude zvažovať až po tom, keď získa presvedčivý dôkaz, že jordánsky pilot držaný extrémistami z Islamského štátu (IS) je skutočne nažive.

slovakia

left justify in out

"Žiadali sme dôkaz o tom, že pilot je stále nažive, a zatiaľ sme žiadny nedostali. Na tejto požiadavke trváme," povedal novinárom v Ammáne hovorca jordánskej vlády, ktorého citovala agentúra Reuters.
     

Jordánsko podľa hovorcu momentálne koordinuje s japonskou stranou prepustenie japonského novinára.
     

Jordánsko sa medzičasom snaží overiť autentickosť poslednej audionahrávky, na ktorej údajne tlmočí odkaz svojich únoscov druhý zadržiavaný, Japonec Kendži Goto. Hlas na nahrávke zverejnenej v noci nadnes hovorí, že únoscovia z IS predĺžili 24-hodinové ultimátum Gotovho prepustenia výmenou za džihádistku.
     

"Poslednú nahrávku stále overujú oprávnené úrady," uviedol pre štátnu televíziu hovorca.
     

Extrémisti z IS zverejnili v noci nadnes nový hlasový záznam, na ktorom sa vyhrážajú, že ak jordánske úrady neprepustia do západu slnka irackú teroristku Sádžidu Ríšáwíovú, okamžite zabijú zadržiavaného pilota jordánskych vzdušných síl Muáza Kasásbu.
     

Odkaz číta pravdepodobne ďalší rukojemník džihádistov, Japonec Kendži Goto. Záznam, ktorý militanti zverejnili na webovej stránke YouTube, preveruje japonská vláda, potvrdil hovorca japonského premiéra Šinza Abeho. Militanti už zrejme zabili prvého z dvojice japonských rukojemníkov - Harunu Jukawu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies