Jordánske školy poskytnú vzdelanie všetkým sýrskym deťom

NETKY.SK • 22 August 2016, 17:15 • 2 min
Jordánske školy poskytnú vzdelanie všetkým sýrskym deťom

AMMÁN - Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) pochválila dnes jordánske ministerstvo školstva za to, že nariadilo verejným školám, aby prijali deti sýrskych utečencov na jeseň do školy aj v prípade, ak nemajú v poriadku doklady. Agentúru DPA o tom informoval predstaviteľ HRW Bill Van Esveld.

slovakia

left justify in out

HRW uviedla, že ministerstvo chce zdvojnásobiť počet škôl fungujúcich v dvojzmennom režime, aby vytvorilo miesta pre ďalších 50.000 sýrskych detí a chce tiež zriadiť doučovací program pre ďalších 25.000 sýrskych detí vo veku osem až 12 rokov, ktorý im pomôže zaradiť sa po dlhšom výpadku znova do školy.


HRW minulý týždeň vyzvala Jordánsko, aby zmenilo svoje predpisy a umožnilo zapísať sa do školy na nový školský rok viacerým deťom sýrskych utečencov. Minulý školský rok školu nenavštevovala tretina zo sýrskych detí v školskom veku v Jordánsku - teda vyše 80.000 z 226.000 evidovaných detí utečencov, upozornila HRW.


Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) ušlo pred vojnou v Sýrii do zahraničia asi 4,8 milióna z predvojnovej populácie 22,4 milióna Sýrčanov. Ďalších 8,7 milióna ušlo zo svojich domovov v rámci krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies