Jordánske nálety vraj zabili americkú rukojemníčku IŠ

NETKY.SK • 7 Február 2015, 07:03 • 2 min
Jordánske nálety vraj zabili americkú rukojemníčku IŠ

BEJRÚT – Extrémistická skupina Islamský štát (IŠ) oznámila, že piatkové nálety jordánskeho letectva v Sýrii zabili americkú rukojemníčku.

slovakia

left justify in out

Identifikovali ju ako 26-ročnú Kaylu Muellerovú, ktorú uniesli už pred niekoľkými mesiacmi. Úrady v Spojených štátoch túto informáciu nepotvrdili, správy nemá ani rodina rukojemníčky. IŠ na internete zverejnil aj fotografie zničenej budovy, v ktorej žena údajne zahynula. USA zatiaľ o únose humanitárnej pracovníčky Muellerovej neinformovali, údajne pre obavy o jej bezpečnosť.

 

Jordánske vzdušné sily vo štvrtok a v piatok útočili proti IŠ v Sýrii, pričom sa zamerali na muničné sklady a výcvikové tábory extrémistov na východe krajiny. Jordánsko takto reaguje na popravu zadržiavaného Jordánca. Videozábery upálenia vojenského pilota Muáda al-Kasásbu v utorok šokovali obyvateľov Jordánska. IŠ za posledné mesiace popravila aj piatich Američanov a Britov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies