Jordánska tajná služba prekazila plánované útoky Islamského štátu

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 14:49 • 2 min
Jordánska tajná služba prekazila plánované útoky Islamského štátu

AMMÁN - Jordánska tajná služba prekazila prípravu teroristických útokov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktoré mali byť namierené proti civilným a vojenským cieľom v krajine. Informovala o tom dnes samotná tajná služba, ktorú citovala štátna tlačová agentúra Petra.

slovakia

left justify in out

Tajná služba sledovala teroristickú skupinu a zistila, že jej členovia sa ukrývajú v obytnej budove v meste Irbid na severe Jordánska, neďaleko hranice so Sýriou. Jordánsko sprísnilo bezpečnostné kontroly na svojich hraniciach so Sýriou pre obavy, že militanti Islamského štátu sa odtiaľ pokúsia prekĺznuť do krajiny ako utečenci, uviedla agentúra DPA.


Jordánske bezpečnostné sily sa v utorok v Irbide dostali do zrážok s podozrivými teroristami. Počas tejto operácie zahynuli policajt, päť príslušníkov bezpečnostných síl a dvaja okoloidúci, informovala Petra.
Pri akcii prišlo o život aj sedem podozrivých mužov, ktorí mali na sebe pásy s výbušninami a strieľali do príslušníkov bezpečnostných síl.


Počas operácie zatkli 13 podozrivých a skonfiškovali im zbrane a výbušniny, ktoré mali pri sebe. Súkromný jordánsky denník al-Ghad v utorok na svojej webovej stránke napísal, že v severných a východných častiach Irbidu sa uskutočnila rozsiahla operácia zatýkania a zadržaných bolo najmenej 20 údajných "sympatizantov Islamského štátu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona