Jordánska kráľovná navštívila utečenecký tábor na Lesbose

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 08:49 • 2 min
Jordánska kráľovná navštívila utečenecký tábor na Lesbose

ATÉNY - Jordánska kráľovná Rania navštívila dnes utečencov a migrantov na gréckom ostrove Lesbos, ktorý je jednou z hlavných vstupných brán do Európy pre ľudí utekajúcich pred vojnou, chudobou či prenasledovaním.

slovakia

left justify in out

Rania na Lesbose navštívila tábor Kara Tepe, zariadenie v správe komunálnych úradov, kde je ubytovaných vyše 800 ľudí. Jordánsko je v súčasnosti domovom pre vyše 1,2 milióna Sýrčanov.

 

Kráľovná pripomenula, že humanitárne organizácie vyjadrujú "hlboké obavy" nad nedávno podpísanou dohodou medzi Európskou úniou a Tureckom. Na základe tejto dohody ľuďom, ktorí prídu na grécke ostrovy po 20. marci, hrozí deportácia naspäť do Turecka.


Rania povedala, že je "absolútne kľúčové, aby sme hľadali legálne alternatívy, ako aj bezpečnejšie a vhodnejšie spôsoby cestovania do Európy a do oblastí bezpečia".


Jordánska kráľovná zdôraznila, že úrady musia hľadať dlhodobo fungujúce riešenia migračnej krízy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona