Jordan sa súdi pre kupón na steak

NETKY.SK • 12 August 2015, 09:29 • 2 min
Jordan sa súdi pre kupón na steak

CHICAGO - Jeden z najlepších basketbalistov v dejinách Michael Jordan si bude na súde v Chicagu overovať cenu svojho mena na marketingovom trhu.

slovakia

left justify in out

V stredu 12. augusta sa začne občiansko-právne konanie, ktoré má rozhodnúť o oprávnenosti Jordanových nárokov na odškodné za to, že potravinárska sieť Dominick's Finer Foods v roku 2009 zverejnila v časopise Sports Illustrated reklamu s dvojdolárovým kupónom na steak, pričom bez Jordanovho súhlasu použila slogan "Michael Jordan... Si najlepší z najlepších". Inzercia vyšla ako blahoželanie k Jordanovmu uvedeniu do Naismithovej basketbalovej siene slávy.


Iný súd už dávnejšie dospel k záveru, že sieť Dominick's použila Jordanovo meno bez povolenia, terajšie konanie má určiť výšku odškodného. Môže ísť o milióny dolárov, ale slávny exšportovec nemusí napokon dostať ani cent.


V utorok bol na programe výber porotcov, pričom obhajoba zachádzala až do krajností, keď chcela mať záruku, že medzi nimi nebude osoba obdivujúca Jordana. Kandidáti dostali otázku, či považujú žalobcu za svoj idol alebo osobného hrdinu. Sudca napokon vylúčil jedného muža, ktorý sa priznal, že Jordan patrí medzi jeho favoritov.

Argumentácia sa napokon zvrhla na debatu, či porotcovia nenosia odev alebo obuv s Jordanovou značkou.


Samotný 52-ročný žalobca vstúpil do siene prednými dvermi, pretože sudca John Blakey zamietol jeho žiadosť o použitie bezpečnostného vchodu. Jordan si zneužitie svojho mena prísne stráži, súdiť sa bude aj so supermarketom Jewel-Osco, ktorý mu tiež blahoželal k uvedeniu do siene slávy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona