Jordan presadil ochranu svojho mena v Číne

NETKY.SK • 8 December 2016, 09:37 • 2 min
Jordan presadil ochranu svojho mena v Číne

PEKING - Bývalý americký basketbalista Michael Jordan na tretí pokus vyhral súdny spor o ochranu svojho mena v Číne.

slovakia

left justify in out

Najvyšší ľudový súd anuloval predchádzajúce rozhodnutia pekinských súdov z rokov 2014 a 2015, ktoré zamietli žalobu proti spoločnosti Čchiao-tan Sports. Tá od roku 2012 svojvoľne používa vo svojom názve mandarínsku transkripciu mena Jordan a navyše má v logu aj siluetu slávneho Američana. V predchádzajúcich prípadoch vraj Jordan nepredložil dostatočné dôkazy o tom, že firma protiprávne využíva na komerčné účely jeho podobizeň. Najvyšší súd nariadil úradu pre ochranné značky, aby rozhodnutie zobral na vedomie.

 

"Čínski spotrebitelia si zaslúžia vedieť, že Čchiao-tan Sports a jeho výrobky nemajú so mnou nič spoločné. Nič nie je dôležitejšie ako ochrana vlastného mena. Dnešný rozsudok poukázal na dôležitosť zachovania tohto princípu," reagoval na priaznivý výsledok sporu 53-ročný Jordan, ktorý v roku 20123 nezabránil tomu, aby Čchiao-tan Sports vstúpil na burzu s cennými papiermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies