Jordan daroval milióny novému múzeu

NETKY.SK • 9 August 2016, 09:33 • 2 min
Jordan daroval milióny novému múzeu

WASHINGTON - Basketbalista Michael Jordan daroval päť miliónov dolárov novému Smithsonskému africko-americkému historickému múzeu v parku National Mall. Predstavitelia múzea oznámili prijatie tohto daru od basketbalového velikána v pondelok.

slovakia

left justify in out

Múzeum otvoria 24. septembra a na znak vďaky za tento dar inštitúcia pomenuje sekciu športu práve po Jordanovi. Ten múzeu venoval aj svoj dres, ktorý nosil počas zápasu finálovej série NBA roku 1996.

 

"Som vďačný za možnosť podporiť toto múzeum, taktiež som zaviazaný historickými príspevkami športovcov ako Jesse Owens, ktorých talent, oddanosť a vytrvalosť prelomili rasové bariéry a položili základy pre úspešné kariéry mnohých Afroameričanov v atletike aj mimo nej," vyhlásil Jordan. "Sme nesmierne vďační Jordanovi za jeho prelomovú podporu. Jeho dar umožní našim návštevníkom vidieť, ako šport dával možnosť byť plnou súčasťou americkej spoločnosti," vyhlásil riaditeľ múzea Lonnie Bunch. Minulý mesiac Jordan rozprával o napäti medzi Afroameričanmi a policajtmi v USA dúfajúc v zmierenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies