Joni Mitchell je novou tvárou kampane Yves Saint Laurent

NETKY.SK • 9 Január 2015, 14:39 • 2 min
Joni Mitchell je novou tvárou kampane Yves Saint Laurent

PARÍŽ - Kanadská hudobníčka Joni Mitchell sa stala ďalšou tvárou kampane Music Project francúzskeho módneho domu Yves Saint Laurent.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatjedenročná interpretka sa tak pripojila k hudobníčkam ako Marianne Faithfull, Courtney Love, Kim Gordon, hudobníkovi Marilynovi Mansonovi či členom formácie Daft Punk, ktorí sa na projekte podieľali v minulosti.

Ako predstavitelia módneho domu prezradili prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, fotografie Mitchell vznikli v jej dome v losangeleskej štvrti Bel Air. Na promo snímkach hudobníčka drží gitaru a má oblečenú tuniku z kolekcie Folk a na hlave klobúk. Kožený plášť pre ňu navrhol kreatívny riaditeľ módneho domu Hedi Slimane. Celú sériu fotografií zverejnia v najbližšom vydaní časopisu V Magazine. 

 

Joni Mitchell, vlastným menom Roberta Joan Anderson, sa narodila 7. novembra 1943 v meste Fort Macleod. Prvý album Song to a Seagull vydala v roku 1968. Medzi jej najúspešnejšie štúdiovky patria For the Roses (1972), Court and Spark (1974), The Hissing of Summer Lawns (1975) či Shine (2007). Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil jej počin Blue (1971) na 30. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Získala celkovo osem prestížnych cien Grammy, vrátane jednej za celoživotný prínos. Od roku 1997 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona