Jong: Holandský futbal definitívne stratil svoju nevinnosť, potvrdil sa pokus o manipuláciu zápasu v Eredivisie

NETKY.SK • 15 Február 2016, 11:47 • 2 min
Jong: Holandský futbal definitívne stratil svoju nevinnosť, potvrdil sa pokus o manipuláciu zápasu v Eredivisie

AMSTERDAM - Holandský futbalový zväz (KNVB) potvrdil prvý pokus o manipuláciu súťažného zápasu v najvyššej súťaži Eredivisie. Malo sa tak stať v súboji tímov Willem II Tilburg a FC Utrecht v auguste 2009.

slovakia

left justify in out

Ako oznámila vyšetrovacia komisia KNVB, do pokusu o podvod bol zapletený stredopoliar Tilburgu Ibrahim Kargbo, ktorý spolupracoval so stávkarským gangom zo Singapuru.

 

"Holandský futbal definitívne stratil svoju nevinnosť," komentoval aféru výkonný riaditeľ KNVB Gijs de Jong. O prevalení škandálu informovali vyšetrovatelia, ktorí vypátrali e-mailovú komunikáciu medzi Kargbom a singapurským gangom. Bývalý reprezentant Sierry Leone a ďalší jeho dvaja spoluhráči mali dostať po 25-tisíc eur za to, že Tilburg prehrá o viac ako dva góly. Zápas sa skončil výhrou Utrechtu 1:0. Ako informovala agentúra AP, Kargbo už nehrá v Holandsku a jeho reakciu na obvinenie sa doteraz nepodarilo získať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona