Jon Jones dostal ročný STOP

NETKY.SK • 15 November 2016, 12:32 • 2 min
Jon Jones dostal ročný STOP

LAS VEGAS - Prvým potrestaným dopingovej aféry z UFC 200 je držiteľ dočasného titulu poloťažkej váhy Jon Jones. Trest dostal od McLaren Global Sports Solution, trest je platný od dňa doručenia testovacích vzoriek. Takže jeho najbližší nástup do oktagonu je možný až v júli 2017.

slovakia

left justify in out

Podľa tvrdení Jonesa užil prípravky na skvalitnenie sexuálneho života a v nich mohli byť primiešané zakázané látky. Neskôr toto tvrdenie USADA potvrdila. Podľa členov komisie Jones nebol dôkladne opatrný vtedy keď tieto prípravky užil. Mal sa pred ich užitím presvedčiť, že sú čisté a, že neobsahujú nič čo by zakazovala USADA a Medzinárodná Dopingová asociácia.

 

USADA tvrdí, že Jones bol nezodpovedný nakoľko sa iba spýtal svojho tímového kolegu či je ten produkt účinný. A to či obsahuje zakázané látky to ho nezaujímalo.

 

Za takéto priestupky dostávajú zápasníci väčšinou 6 mesačný trest. Tak ako napríklad Tim Means alebo Yoel Romero. U nich ale rozhodovalo to, že doplnky výživy ktoré konzumovali nemali na obaloch zdôraznené, že obsahujú zakázané látky.

 

Jonesov test obsahoval dve zakázané látky. Boli to hydroxy-clomiphene a letrozol. Obidve látky sa používajú zároveň so steroidmi aby zmiernili ich nežiadúce účinky. Výsledky testov prišli tri dni pred zápasom s Danielom Cormierom. Podľa odhadov prišiel s týmto prešľapom Jones o 10 miliónov dolárov. Okrem tohto dištancu môže ešte rátať s trestom od Nevadskej Atletickej komisie.

 

Vyjadrenie komisie:

"Podľa dostupných dôkazov Jones nebral zakázané látky schválne. Nevedel, že tabletky ktoré berie obsahujú látky ktoré by mu zvýšili športový výkon. Ale zasa skutočnosť, že to bral na tak ľahkú váhu ho teraz stála takmer 9 miliónov dolárov a 1 ročný dištanc. Podľa obvineného je to preňho veľké osvietenie a pre ostatných zasa ponaučenie."

 

Toto nie je Jonesov prvý prípad so zakázanými látkami, prvýkrát mal problém s kokaínom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona