Jolyová: Brexit je skokom do neznáma, Le Penová žiada frexit

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 10:01 • 2 min
Jolyová: Brexit je skokom do neznáma, Le Penová žiada frexit

PARÍŽ - Predsedníčka Národného frontu (FN) Marine Le Penová žiada vypísať referendum o zotrvaní Francúzska v EÚ. Reagovala tým na správy britských médií, že britskí voliči vo štvrtkovom plebiscite podporili vystúpenie svojej krajiny z EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Víťazstvo slobody! Ako to žiadam už celé roky, teraz treba rovnaké referendum vo Francúzsku a (ostatných) krajinách EÚ," napísala Le Penová na svojom konte na sociálnej sieti Twitter.

 

Le Penovej neter Marion Maréchalová-Le Penová vo svojom tweete napísala: "Od #brexitu k #frexitu: nastal čas priniesť do našej krajiny viac demokracie. Francúzi musia mať právo voľby".

 

Nicolas Dupont-Aignan, predseda hnutia Vstaň Francúzsko (Debout la France - DLF), podľa spravodajského webu 20minutes.fr neskrýval radosť z výsledku referenda v Británii.

 

Podobne reagoval aj poslanec za Republikánov (LR) Eric Ciotti, ktorý túto príležitosť využil, aby opäť žiadal "o novú zmluvu, aby sa Európa koncentrovala na podstatné (záležitosti) a nový Schengen na boj proti ilegálnej migrácii".

 

Bývalá ministerka a europoslankyňa Eva Jolyová v rozhovore pre France Info netajila svoj smútok a uviedla, že brexit je "skokom do neznáma".

 

Ministerka bytovej výstavby Emmanuelle Cosseová povedala, že výsledok referenda v Británii je "trpkým prebudením", a vyslovila názor, že "britská voľba by mala Európu viesť k demokratickej revolúcii".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona