Jokinen sa teší na Jágra, šance Fínov vidí 50 na 50

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 11:36 • 2 min
Jokinen sa teší na Jágra, šance Fínov vidí 50 na 50

PRAHA - Jedna z najväčších hviezd fínskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku Jussi Jokinen pred štvrťfinálovým duelom svojho mužstva proti domácemu výberu vidí šance Suomi na postup triezvo.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný krídelník sa na súboj proti Čechom veľmi teší, nastúpi v ňom proti svojmu klubovému spoluhráčovi Jaromírovi Jágrovi, obaja pôsobia v zámorskej NHL v tíme Florida Panthers. "Teším sa, že sa s Jardom stretneme v Prahe pred osemnástimi tisíckami divákov, ktorí poženú svoje mužstvo dopredu. Pre fínsky tím to bude veľká výzva," povedal rodák z Kalajoki.

 

Až do posledného okamihu utorkového večerného súboja Fínov s Rusmi v B-skupine nebolo známe, či Fíni pocestujú do Prahy za Čechmi, alebo si v Ostrave počkajú na Švédov. "Neriešili sme žiadnu dilemu, bolo nám úplne jedno, proti komu budeme hrať. Česko i Švédsko sú nároční súperi, nevyberali sme si," pokračoval Jussi Jokinen.

 

Pred vyraďovacou fázou si fínsky výber verí. "Hráme veľmi dobre defenzívne a náš brankár je skvelý počas celého turnaja. On je silou nášho mužstva. A hru v oslabení či presilovkách máme tiež kvalitnú," pokračoval s deviatimi bodmi zatiaľ najproduktívnejší Fín na tohtoročnom svetovom šampionáte.

 

A ako vidí Jussi Jokinen šance Fínov na prienik do semifinále? "Bude to päťdesiat na päťdesiat. Obe mužstvá sú dobré. Deň voľna využijeme na to, aby sme sa cez video dozvedeli o Čechoch čo najviac," odpovedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies