Jokerit má pre Selänneho pripravených 10 miliónov ročne

NETKY.SK • 7 August 2014, 10:54 • 2 min
Jokerit má pre Selänneho pripravených 10 miliónov ročne

HELSINKI - Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jokerit Helsinki je pripravený zaplatiť ročne až 10 miliónov USD útočníkovi Teemu Selännemu.

slovakia

left justify in out

Fínsky blesk by sa stal jedným z najlepšie platených hráčov v súťaži. Podľa médií z krajiny tisícich jazier je v súvislosti so Selännem v hre aj alternatíva, že 44-ročný krídelník nastúpi len v domácich dueloch "žolíkov" a dostane za to plat 5 miliónov dolárov. Ofenzívna megahviezda sľúbila, že rozhodnutie o prípadnom pokračovaní kariéry urobí už čoskoro.

 

Selänne totiž po predchádzajúcej sezóne v NHL v tíme Anaheim Ducks oznámil, že končí s profesionálnym hokejom. Vzápätí však dostal ponuku od Jokeritu, s ktorým vstúpil do seniorského hokeja na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia. Pred niekoľkými dňami generálny manažér klubu Jari Kurri informoval, že Selänneho vždy veľmi radi privítajú v kabíne a je len na ňom, či sa rozhodne vrátiť do súťažného diania.

 

V zámorskej profilige absolvoval Selänne dovedna 1451 duelov základnej časti, v play-off pridal 130 štartov. Okrem Anaheimu hral aj za Colorado, San Jose a Winnipeg. S Ducks získal Stanleyho pohár v roku 2007. S fínskou reprezentáciou má striebro aj bronz z MS a spolu štyri medaily zo ZOH - jednu striebornú a tri bronzové. Okrem tímových úspechov nazbieral aj mnoho individuálnych cien vrátane Trofeje Maurica Richarda pre najlepšieho kanoniera základnej časti NHL v sezónach 1997/1998 a 1998/1999. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies