Moderátorka Ďurianová teraz hviezdi na RTVS, mnohým sa tento presun nepozdáva

NETKY.SK • 9 Február 2018, 08:25 • 2 min
Moderátorka Ďurianová teraz hviezdi na RTVS, mnohým sa tento presun nepozdáva

BRATISLAVA – Veľké prekvapenie pre športových divákov nastalo v pondelok, keď sa v hlavných športových správach namiesto Oľgy Hamadejovej, ktorá vycestovala zo slovenskými olympijskými športovcami do Pjongčangu na ZOH 2018, objavila markizáčka Mariana Ďurianová.

slovakia

left justify in out

Moderátorka Marianna Ďurianová, známa tvár televízie Markíza presedlala a už tento týždeň uvádzala hlavné športové správy na RTVS. Tento prestup mnohých prekvapil, niektorých v dobrom, iní sú jemne povedané pobúrení. Tí sa domnievajú, že pracovnú ponuku získala iba kvôli svojej očarujúcej kráse a nie pre jej prehľad v športe.

 

Niektoré tvrdenia by sa dali ľahko spochybniť, keďže Ďurianová je profesionálka a má za sebou dlhú a úspešnú kariéru. Táto zmena sa nepáči ani bývalému hokejistovi Jozefovi Golonkovi. „Moderátorky dnes čítajú z čítačky, podklady im urobia odborníci, čiže myslel som to tak, že to môže robiť skoro každý, kto má dobrú slovenčinu a príjemný prejav,“ uviedol bývalý hokejista, prezývaný Žiletka pre Nový Čas.

 

Podľa jeho vlastných slov, on osobne proti Marianne nič nemá, pričom vyzdvihol jej príjemný prejav a perfektnú slovenčinu, no v budúcnosti by si vedel predstaviť niekoho viac orientovaného na šport ako napríklad Petru Vlhovú či Danku Bartekovú, ktoré by prispeli vlastnými skúsenosti aj k odbornosti športových správ.

 

Marianna sa voči kritike verejnosti ohradila s tým, že úlohou moderátora či moderátorky spravodajstva a športu je informovať o dianí jasne a zrozumiteľne, téma a správnosť informácií je na redaktorovi, ktorý sa téme venuje do hĺbky a rozumie sa danej problematike.

 

„Som toho názoru, že každý má robiť to, čo vie. Ja moderujem 17 rokov a myslím si, že mám dostatočné skúsenosti na to, aby som divákom priniesla informácie akéhokoľvek charakteru tak, aby to bol kultivovaný a príjemný úvod reportáže,“ povedala Ďurianová na svoju obranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies