Johnson v NATO: Británia bude aj napriek brexitu jednoznačne podporovať bezpečnosť EÚ

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 13:02 • 2 min
Johnson v NATO: Británia bude aj napriek brexitu jednoznačne podporovať bezpečnosť EÚ

BRUSEL - Spojené kráľovstvo aj napriek nadchádzajúcim rokovaniam o vystúpení z EÚ potvrdzuje svoju "bezpodmienečnú" podporu bezpečnosti Európy. Šéf britskej diplomacie Boris Johnson to uviedol dnes po príchode na zasadnutie ministrov zahraničných vecí NATO v Bruseli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Johnson reagoval na dnešné slová predsedu Európskej rady Donalda Tuska, ktorý na Malte predstavil návrh pravidiel pre rokovania o tzv. brexite a ktorý v tejto súvislosti vyjadril presvedčenie, že Londýn neurobí z otázky bezpečnosti jeden z citlivých bodov nadchádzajúcich rokovaní.

 

"Spojené kráľovstvo má záväzok voči bezpečnosti a obrane Európy", uviedol Johnson po príchode na ministerské zasadnutie NATO. "Tento záväzok je bezpodmienečný a nie je predmetom rokovaní, ktoré sa budú konať v tomto meste," dodal.

 

Podľa jeho slov sa britská strana hlási k takémuto záväzku, pretože Londýn je presvedčený, že v hre je bezpečnosť a prosperita transatlantického priestoru ako celku.

Britská premiérka Theresa Mayová spustila v stredu oficiálny proces vystúpenia jej krajiny z EÚ. Okamžite na to sa v priestore EÚ objavili úvahy o tom ako sa britská vláda pokúsi vyvážiť spoluprácu v oblasti bezpečnosti, najmä v oblasti boja proti terorizmu, s jej cieľom získať po brexite čo najvýhodnejšiu obchodnú dohodu so zvyškom Únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona