Johnson: Rokovať s Putinom je ako vyjednávať s krokodílom

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 06:37 • 2 min
Johnson: Rokovať s Putinom je ako vyjednávať s krokodílom

LONDÝN – Britský premiér Boris Johnson v stredu naznačil, že diskusie s Ruskom o ukončení vojny na Ukrajine pravdepodobne zlyhajú. Rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom označil ako vyjednávanie s „krokodílom, keď má tvoju nohu v čeľusti“. TASR správu prevzala od stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Britský premiér v rozhovore s novinármi počas letu do Indie naznačil, že Putin môže rokovať len vtedy, ak získa na Ukrajine silnú pozíciu. Varoval však, že ruský líder by sa potom mohol pokúsiť spustiť nový útok na hlavné mesto Kyjev.

 

img

 

Čo sa týka ukrajinskej strany, podľa Johnsona tamojší prezident Volodymyr Zelenskyj chce, aby boli ruské sily vyhnané z východnej časti Ukrajiny. Johnson sa však domnieva, že Zelenskyj zváži rozhovory o Kryme – polostrove, ktorý v roku 2014 anektovalo Rusko. Britský premiér dodal, že „bez Ukrajiny by sa o Ukrajine nemalo rozhodovať“.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina je pripravená rokovať s Ruskom v Mariupole „bez akýchkoľvek podmienok“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies