Johnson: Občianska vojna v Sýrii sa stala záležitosťou vnútornej bezpečnosti USA

NETKY.SK • 7 Február 2014, 19:26 • 2 min
Johnson: Občianska vojna v Sýrii sa stala záležitosťou vnútornej bezpečnosti USA

WASHINGTON - Nový americký minister pre vnútornú bezpečnosť Jeh Johnson dnes uviedol, že občianska vojna v Sýrii sa stala záležitosťou vnútornej bezpečnosti USA.

slovakia

left justify in out

Johnson v prvom veľkom prejave od januárového zloženia prísahy povedal, že Sýria bola "hlavnou témou" na nedávnych stretnutiach v Poľsku s predstaviteľmi bezpečnosti z krajín západnej Európy, informovala tlačová agentúra AP.

Ako ďalej uviedol nový minister, pri rokovaniach v Poľsku sa sústredili na problém "zahraničných bojovníkov z USA, Kanady a Európy, ktorí bojujú v občianskej vojne v Sýrii". Johnson tiež vyjadril obavy v súvislosti s osobami, ktoré sa radikalizujú po vlastnej línii a ktoré by sa mohli pokúsiť zaútočiť na Spojené štáty. V široko poňatom prejave minister vyzval aj na riešenia "zdravého rozumu" v otázke prisťahovalectva. Podotkol, že imigračná reforma v USA je tiež záležitosťou vnútornej bezpečnosti krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies