Johnson & Johnson prehral spor: Súd rozhodol, že jeden z ich výrobkov spôsobuje rakovinu

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 10:39 • 2 min
Johnson & Johnson prehral spor: Súd rozhodol, že jeden z ich výrobkov spôsobuje rakovinu

Svetoznáma kozmetická spoločnosť prvýkrát prehrala súd s jedným zo svojich zákazníkov, ktorý po dlhodobom používaní ich výrobku ochorel na rakovinu.

slovakia

left justify in out

Američan Stephen Lanzo používal detský púder značky Johnson & Johnson prakticky od svojho narodenia v roku 1972. Najskôr pasívne, neskôr ho zaradil ako bežnú súčasť svojej kozmetickej výbavy. Po rokoch sa však u neho vyskytol zhubný mezotelióm, veľmi vzácny druh rakoviny, ktorý spôsobuje azbest.

 

Lanzo pátral po možných príčinách svojho ochorenia  až dospel k názoru, že je spôsobené spomínaným detským púdrom, ktorý vraj azbest obsahuje. Z tohto  dôvodu sa giganta rozhodol zažalovať.

 

Pre spoločnosť to zďaleka nebola prvá žaloba, ktorej musela čeliť v súvislosti s obvineniami, že jej výrobky spôsobujú rakovinu. Objavilo sa množstvo prípadov rakoviny vaječníkov, ktorej príčinou mal byť rovnako detský púder. V tomto prípade však Johnson & Johnson súd prehral a musí Lanzovi a jeho manželke zaplatiť 37 miliónov dolárov ako odškodné.

 

Spoločnosť sa vyjadrila, že rozhodnutie súdu je pre nich obrovským sklamaním, pretože si jednoznačne stoja za tvrdením, že detský púder, ktorý vyrábajú žiaden azbest neobsahuje. Proti rozsudku sa preto plánuje odvolať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona