Johnny Depp chce predať kolekciu obrazov Jean-Michela Basquiata

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 09:25 • 2 min
Johnny Depp chce predať kolekciu obrazov Jean-Michela Basquiata

LOS ANGELES - Americký herec Johnny Depp plánuje vydražiť svoju kolekciu deviatich obrazov Jean-Michela Basquiata, ktoré získal počas uplynulých 25 rokov. Päťdesiattriročný rodák z Owensboro v Kentucky sa tak rozhodol spraviť pred začiatkom rozvodového konania s manželkou Amber Heard.

slovakia

left justify in out

Deppova zbierka Basquiatovych obrazov, z ktorých väčšina vznikla v roku 1981, bude súčasťou aukcie povojnového a súčasného umenia. Tú zorganizuje spoločnosť Christie’s 29. a 30. júna v Londýne. Na aukcii budú dražiť aj rané diela Andyho Warhola a Roya Lichtensteina ako aj práce umelcov ako Gerhard Richter, Felix Gonzalez-Torres, Mike Kelley, Glenn Ligon či Kelley Walker. Celkovo bude na predaj 45 diel.

 

Depp a Heard sa spoznali počas nakrúcania snímky Rumový denník (2011), v ktorej obaja účinkovali. Herec v júni 2012 vyhlásil, že sa po 14 rokoch rozišiel s francúzskou herečkou a speváčkou Vanessou Paradis, s ktorou má dcéru a syna, a zároveň priznal, že randí s Heard. Prvýkrát sa vzali 3. februára v jeho dome vo West Hollywoode a druhý raz si povedali áno 8. februára na súkromnom ostrove na Bahamách. Tridsaťročná Heard podala žiadosť o rozvod v pondelok 23. mája, pričom ako dôvod uviedla neprekonateľné rozdiely. Herečka od manžela žiada alimenty. Podľa doterajších informácií však Depp chce, aby súd túto žiadosť zamietol. Rodáčka z Austinu ho tiež obvinila z domáceho násilia, pričom v súdnych dokumentoch tvrdí, že sa k nej počas celého manželstva správal hrubo. Následne od súdu pre neho získala dočasný zákaz približovania sa. Pre tieto obvinenia musí Depp 17. júna vypovedať pred súdom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies