John Newman má opäť nádor na mozgu, s hudbou nekončí

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:35 • 2 min
John Newman má opäť nádor na mozgu, s hudbou nekončí

LONDÝN - Anglický spevák John Newman sa vyjadril, že sa cíti dobre aj napriek nádoru na mozgu, ktorý mu nedávno znova diagnostikovali.

slovakia

left justify in out

"Som na tom absolútne dobre, monitorujú ma," priblížil v utorňajšom rozhovore pre agentúru Reuters 26-ročný interpret, ktorý dúfa, že jeho diagnóza pomôže zvýšiť povedomie o tomto probléme a podnieti ľudí, aby sa dali čo najskôr vyšetriť.


"Neprestanem tvoriť hudbu, bez ohľadu na to, koľko rádioterapie budem musieť absolvovať. Nebudem však už naživo vystupovať, pretože prejsť si niečím takým ma veľmi vyčerpáva. Síce to teraz vravím, ale pravdepodobne dôjde k tomu, že mi koncertovanie bude príliš chýbať," skonštatoval rodák z mesta Settle, ktorý zároveň prezradil, že ho jeho momentálny zdravotný stav inšpiroval k napísaniu skladby Save The Last Dance Tú po prvý raz predviedol na tohtoročnom hudobnom festivale Sziget. "Bolo skvelé postaviť sa a vykričať sa zo svojich problémov. Je to úžasný pocit, pretože vám to pomáha udržať si pozitívny prístup," dodal.


Newman oznámil, že mu znova diagnostikovali nádor na mozgu začiatkom mesiaca. Spevákovi objavili tumor na mozgu už aj v roku 2012 po tom, ako začal strácať zrak. Vtedy šlo o nezhubný nádor, ktorý mu následne vyoperovali. Nový nádor však obsahuje aj rakovinové bunky a hudobník preto musí okrem chirurgického zákroku absolvovať aj spomínanú rádioterapiu.


John William Peter Newman zaznamenal prvé úspechy vďaka spolupráci s formáciou Rudimental. V roku 2012 sa podieľal na ich singloch Feel The Love a Not Giving In. O rok neskôr už vydal sólový singel Love Me Again, ktorý sa umiestnil na prvej priečke britského rebríčka. Skladba pochádza z jeho prvej štúdiovky Tribute (2013), ktorá taktiež dobyla UK Chart. Vlani vydal druhý album Revolve. Spevák má na konte napríklad tri nominácie na BRIT Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies