John Newman hovorí o svojej diagnóze, aby pomohol druhým

NETKY.SK • 23 August 2016, 15:23 • 2 min
John Newman hovorí o svojej diagnóze, aby pomohol druhým

LONDÝN - Anglický spevák John Newman sa vyjadril, že otvorene rozpráva o svojom nádore na mozgu aj preto, aby pomohol druhým. Dvadsaťšesťročný interpret totiž dúfa, že jeho diagnóza pomôže zvýšiť povedomie o tomto probléme a podnieti ľudí, aby sa dali čo najskôr vyšetriť.

slovakia

left justify in out

„Chcem, aby ľudia vedeli, že je v poriadku dať sa otestovať,“ povedal v rozhovore pre BBC Newsbeat. Spevák zároveň priznal, že sa cíti veľmi dobre a je pod dohľadom skúsených odborníkov. „Prvý raz, keď mi diagnostikovali nádor na mozgu, to bolo naozaj zlé. Ale teraz ma monitorujú. Všetko je v poriadku,“ priblížil muzikant v zákulisí V Festivalu, na ktorom počas uplynulého víkendu vystúpil. „Máme úžasný zdravotný systém. Nie je nič horšie než zistiť sám, že máte problém. Je oveľa lepšie, keď vám niekto povie: ‘Máme to pod kontrolou, ste na tom dobre.’ A to je presne to, čo som mal,“ pochválil tím lekárov, ktorý sa o neho stará.


Správa, že má opäť nádor na mozgu, hudobníka vraj primala k tomu, aby si vážil ľudí, ktorí ho obklopujú. „Ak niekoho milujete, povedzte im, že ich milujete, dôkladne na nich hľaďte a počúvajte ich, pretože už možno nikdy nebudú mať možnosť sa s vami znova porozprávať,“ skonštatoval otvorene, pričom dodal, že si viac váži aj život ako taký a uvedomuje si, že by na tom mohol byť podstatne horšie. „Mám hudbu, rodinu a skvelých priateľov. Som na tom dobre. Sú ľudia, ktorí sú v oveľa horších situáciách,“ uviedol.


Newman vysvetlil, že mu jeho diagnóza celkovo zmenila pohľad na svet, vďaka čomu je otvorený rôznym zážitkom a skúsenostiam. Neprestal dokonca ani jazdiť na motorke. „Ak spadnete z motorky, je to len kratšia verzia procesu, ktorým si prechádzam. Tak či onak sa zobudíte na nemocničnom lôžku,“ zažartoval rodák z mesta Settle. Muzikant dodal, že jeho momentálny zdravotný stav neovplyvní plány týkajúce sa kariéry. Ako prezradil, pracuje na štyroch alebo piatich singloch, ktoré má v pláne ponúknuť pred tým, než začne uvažovať o albume.


Interpret oznámil, že mu znova diagnostikovali nádor na mozgu začiatkom mesiaca. Spevákovi objavili tumor na mozgu už aj v roku 2012 po tom, ako začal strácať zrak. Vtedy šlo o nezhubný nádor, ktorý mu následne vyoperovali. Nový nádor však obsahuje aj rakovinové bunky a hudobník preto musí budúci rok okrem chirurgického zákroku absolvovať aj rádioterapiu.


John William Peter Newman zaznamenal prvé úspechy vďaka spolupráci s formáciou Rudimental. V roku 2012 sa podieľal na ich singloch Feel The Love a Not Giving In. O rok neskôr už vydal sólový singel Love Me Again, ktorý sa umiestnil na prvej priečke britského rebríčka. Skladba pochádza z jeho prvej štúdiovky Tribute (2013), ktorá taktiež dobyla UK Chart. Vlani vydal druhý album Revolve. Spevák má na konte napríklad tri nominácie na BRIT Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies