John Kerry: V Sýrii boli použité chemické zbrane, Asad zničil dôkazy

NETKY.SK • 27 August 2013, 06:23 • 2 min
John Kerry: V Sýrii boli použité chemické zbrane, Asad zničil dôkazy

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes vyhlásil, že v Sýrii boli "nepopierateľne" použité chemické zbrane a obvinil sýrskeho prezidenta Bašára Asada zo zničenia dôkazov. Zdôraznil tiež, že všetky národy musia trvať na tom, aby vinníci niesli zodpovednosť za použitie chemických zbraní v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Dostupné informácie, vrátane videí a svedectiev z miesta útoku, naznačujú, že "chemické zbrane v Sýrii boli použité. Navyše vieme, že sýrsky režim má tieto chemické zbrane v opatere," citovala Kerryho agentúra Reuters. Snímky prichádzajúce zo Sýrie po minulotýždňovom útoku na predmestí Damasku "musia šokovať svedomie sveta", dodal podľa agentúry DPA. Povedal tiež, že USA majú nové informácie o útoku, ktoré zverejnia v nadchádzajúcich dňoch.  Bombardovanie oblasti útoku sýrskymi vládnymisilami podľa neho nie je aktom spolupráce vlády s vyšetrovateľmi OSN, ktorí sa pokúšajú zistiť, čo sa tam stalo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies