John Kerry kritizuje odstúpenie USA od klimatickej zmluvy

NETKY.SK • 22 Január 2019, 17:19 • 2 min
John Kerry kritizuje odstúpenie USA od klimatickej zmluvy

BRATISLAVA – Bývalý štátny tajomník USA John Kerry sa dnes pre CNBC vyjadril veľmi negatívne na adresu amerického prezidenta. Rozhodnutie USA odstúpiť od klimatickej zmluvy bude mať podľa neho veľký dopad nielen na Američanov.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Donald Trump odstúpil od významnej Parížskej klimatickej zmluvy už v roku 2017. Biely dom však tvrdí, že USA sa aj napriek tomu podarilo znížiť množstvo emisií oxidu uhličitého vo vzduchu a nepotrebovalo k tomu ani žiadnu dohodu, v ktorej by to bolo stanovené.

 

img

 

Trump už v júni 2017 potvrdil, že Spojené štáty sťahujú svoju účasť na Parížskej dohode o zmene klímy. Ako dôvod uviedol, že parížska zmluva by Spojené štáty stála 2,7 milióny pracovných miest, čo by do roku 2025 predstavovalo celkovú stratu 1 bilión USD. Amerika by bola teda vo veľkej nevýhode, pokiaľ by spomínanú zmluvu prijala.

 

img

 

John Kerry na to reagoval nasledovne: "Keď sa prezident vyjadril, že situáciu skomplikoval len nám, nie je to pravda." 

 

"Stav, v ktorom sme sa teraz bohužiaľ ocitli, a Spojené štáty sa tu nachádzajú taktiež, je spôsobený nedostatočnou znalosťou celej problematiky. Odvraciame oči od niečoho, čo bude mať pre nás v budúcnosti fatálne následky."

 

img

 

Biely dom k danej veci ešte žiadne oficiálne stanovisko nevydal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona