John Hyten: Spojené štáty nemajú čím odpovedať na hypersonické zbrane, ktoré má Rusko a Čína

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 16:42 • 2 min
John Hyten: Spojené štáty nemajú čím odpovedať na hypersonické zbrane, ktoré má Rusko a Čína

MOSKVA - Rusko a Čína sú krajiny, ktoré sa "urýchleným tempom" zaoberajú vývojom hypersonických zbraní a Amerika nemá žiadne obranné systémy, ktoré by mohli zabrániť jeho použitiu, vyhlásil generál a šéf strategického velenia ozbrojených síl USA John Hyten.

slovakia

left justify in out

Šéf strategického velenia ozbrojených síl USA uznal, že Spojené štáty nemajú čím odpovedať na hypersonické zbrane, ktoré má Rusko a Čína

 

Aby napravili situáciu, Amerika potrebuje pridať do svojho arzenálu jadrové zbrane malého výkonu, poznamenal generál. Šéf strategického velenia ozbrojených síl USA, generál John Hyten popísal "pochmúrny scenár", ak sa americká armáda bude musieť zaoberať najnovšími vzorkami hypersonických zbraní, ktoré majú Rusko a Čína, informuje CNBC.
   

"My nemáme žiadne obranné systémy, ktoré by mohli zabrániť použitiu zbraní proti nám," vyhlásil generál na pojednávaní vo výbore senátu pre ozbrojené sily. V súčasnosti sa Amerika musí spoliehať iba na systém "krotenia", proti použitiu hypersonických zbraní, upresnil Hyten.
   

"Rusko a Čína sa urýchleným tempom zaoberajú vývojom hypersonických zbraní. "Pozorovali sme, ako testovali tieto zbrane," poznamenal americký generál.

 

Hoci nedávno ministerstvo obrany krajiny požadovalo o rozpočet vo výške 686 miliardy dolárov, je jasné, že dnes Amerika nemá čím odpovedať na hypersonické zbrane, vyhlásilo CNBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies