John Frusciante vydá 9. júla nové EP Letur Lefr

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 05:17 • 2 min
John Frusciante vydá 9. júla nové EP Letur Lefr

John Frusciante vydá 9. júla nové EP Letur Lefr - Celebrity Americký gitarista a spevák John Frusciante vydá 9.

slovakia

left justify in out

img

Americký gitarista a spevák John Frusciante vydá 9. júla novú EP nahrávku Letur Lefr. Novinka niekdajšieho člena rockovej formácie Red Hot Chili Peppers bude obsahovať päť skladieb. EP bude jeho prvým štúdiovým materiálom od roku 2009, kedy vydal album The Empyrean. Nahrávku Letur Lefr bude distribuovať spoločnosť Record Collection Music, pričom k dispozícii bude viacero formátov vrátane dnes už raritnej audiokazety (MC). Zoznam skladieb nového EP zatiaľ nie je známy, no s najväčšou pravdepodobnosťou na nej bude pieseň, na ktorej 42-ročný Frusciante spolupracoval so spevákom Shareom Watsonom alias Truth Hurts.

John Frusciante sa dostal do Red Hot Chili Peppers v roku 1988 vo veku 18 rokov ako náhrada za gitaristu Hillela Slovaka, ktorý zomrel po predávkovaní heroínom. Účinkoval na albume Mother's Milk (1989) a Blood Sugar Sex Magik (1991), s ktorým kapela zaznamenala svetový úspech. Na rozdiel od starších kolegov z kapely popularitu nedokázal zniesť, preto skupinu v roku 1992 opustil. Po úspešnej odvykacej kúre od heroínu sa po niekoľkých rokoch vrátil a nahral s Anthonym Kiedisom, Chadom Smithom a Michaelom "Flea" Balzarym album Californication (1999), z ktorého vzišli single ako Scar Tissue, Otherside či Californication. Podieľal sa aj na ďalších úspešných štúdiových nahrávkach By The Way (2002) a Stadium Arcadium (2006). V decembri 2009 na verejnosť prenikla správa, že Red Hot Chili Peppers po druhý raz opustil, čo neskôr sám potvrdil. Už od roku 1994 vydáva Frusciante pravidelne rozmanité sólové nahrávky. Napríklad v roku 2004 vydal až štyri nahrávky, pričom albumy A Sphere in the Heart of Silence (2004) a Shadows Collide With People (2004) nahral so súčasným gitaristom Red Hot Chili Peppers Joshom Klinghofferom.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona