John Cummings opustil kapelu Mogwai

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:34 • 2 min
John Cummings opustil kapelu Mogwai

EDINBURGH - Škótsku rockovú kapelu Mogwai opustil po 20 rokoch jeden zo zakladajúcich členov, gitarista John Cummings.

slovakia

left justify in out

Zvyšní členovia formácie o tom informovali prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky, kde uviedli, že Cummings sa rozhodol venovať sólovej kariére. Mogwai budú pokračovať ďalej v zostave Stuart Braithwaite (gitara, spev), Dominic Aitchison (basgitara, gitara), Martin Bulloch (bicie) a Barry Burns (gitara, basgitara, klávesy), pričom na koncertoch ich budú sprevádzať Scott Paterson a Luke Sutherland.


Mogwai vznikli v roku 1995 v Glasgowe a debutovali o dva roky neskôr albumom Mogwai Young Team. Po ňom nasledovali štúdiovky Come On Die Young (1999), Rock Action (2001), Happy Songs For Happy People (2003), Mr. Beast (2006), The Hawk Is Howling (2008), Hardcore Will Never Die, But You Will (2011) a Rave Tapes (2014), ktorá obsadila v UK Charte 10. miesto. Kapela má na konte aj dva koncertné záznamy, štyri kompilácie a tiež niekoľko EP nahrávok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies