John Cale vydá reedíciu albumu Fragments of a Rainy Season

NETKY.SK • 3 November 2016, 14:02 • 2 min
John Cale vydá reedíciu albumu Fragments of a Rainy Season

BRATISLAVA - Waleský hudobník a spevák John Cale vydá 9. decembra reedíciu albumu Fragments of a Rainy Season (1992).

slovakia

left justify in out

Niekdajší člen už nefungujúcej newyorskej kapely The Velvet Underground nahral koncertný záznam počas turné v roku 1992. Novinka, ktorá sa dostane na trh na CD, vinyle i v digitálnej forme, bude obsahovať celkovo 28 skladieb. Medzi nimi budú okrem pôvodných piesní aj rôzne bonusové verzie skladieb.

 

Sedemdesiatštyriročný interpret tiež zverejnil videoklip ku coververzii hitu Hallelujah Leonarda Cohena, ktorá je súčasťou albumu Fragments of a Rainy Season. Cale v klipe hrá skladbu na klavíri, pričom jeden z klavírov neskôr zničí sekerou. O réžiu sa postarala Abigail Portner.

 

 

John Davies Cale sa preslávil v spomínanej kapele The Velvet Underground. S formáciou, ktorú v roku 1996 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, vydal albumy The Velvet Underground & Nico (1967) a White Light/White Heat (1968). V roku 1970 vydal debutový sólový album Vintage Violence, po ktorom nasledovalo ďalších 15 štúdioviek, vrátane tohtoročnej M:FANS. Na konte má aj niekoľko živákov, EP nahrávok či spoločných albumov. S Louom Reedom vydal počin Songs For Drella (1990), s Brianom Enom zas Wrong Way Up (1990). Pracoval tiež na niekoľkých soundtrackoch. Ako producent sa podieľal na štúdiovkách Nico, The Stooges, Patti Smith, Siouxsie and the Banshees a mnohých ďalších.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona