John Boyega si zahrá v snímke o nepokojoch v Detroite

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:09 • 2 min
John Boyega si zahrá v snímke o nepokojoch v Detroite

BRATISLAVA - Britský herec John Boyega sa predstaví v pripravovanej snímke o rasových nepokojoch v Detroite z roku 1967, ktoré si vyžiadali 43 obetí. Dvadsaťštyriročný rodák z Londýna o svojej účasti na zatiaľ nepomenovanom projekte informoval prostredníctvom služby Instagram.

slovakia

left justify in out

Kriminálnu drámu nakrúti americká režisérka Kathryn Bigelow spoločne so scenáristom Markom Boalom, pričom obaja budú aj producentmi. Pôjde už o ich tretí spoločný projekt, keďže predtým spolu nakrútili oceňované filmy Smrť čaká všade (2008) a 30 minút po polnoci (2012). Nakrúcať budú toto leto v Detroite, Hamtramcku a Bostone. Do kín sa snímka dostane na budúci rok pri príležitosti 50. výročia vypuknutia nepokojov.


John Boyega, vlastným menom John Adedayo Adegboyega, debutoval na striebornom plátne snímkou Útok mimozemšťanov (2011).

 

Zahral si aj vo filmoch Half of a Yellow Sun (2013), Imperial Dreams (2014) či Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), pričom za výkon v poslednom menovanom získal filmovú cenu BAFTA v kategórii Rising Star, Empire Award aj britskú Národnú filmovú cenu. Objavil sa tiež v miniseriáli 24 hodín: Dnes neumieraj (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona