John Boyega si zahrá v inscenácii Woyzeck

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 13:35 • 2 min
John Boyega si zahrá v inscenácii Woyzeck

LONDÝN - Anglický herec John Boyega, známy predovšetkým ako Finn z filmu Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), si zahrá v inscenácii Woyzeck londýnskeho divadla Old Vic.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný rodák z Londýna sa v marci 2017 predstaví v hlavnej úlohe nedokončenej hry nemeckého dramatika Georga Büchnera, ktorá vznikla na motívy skutočnej udalosti z roku 1821.

 

Herec stvárni vojenského holiča, ktorý v amoku zo žiarlivosti zabije svoju milenku. Originálny text, ktorý sa po autorovej smrti zachoval len po častiach, do modernej verzie spracoval scenárista Jack Thorne. Ten stojí napríklad za scenárom snímky Dlhá cesta dole (2014). Pre Boyegu je to zatiaľ prvá veľká divadelná úloha.


John Boyega na striebornom plátne debutoval snímkou Útok mimozemšťanov (2011). Zahral si aj vo filmoch Half of a Yellow Sun (2013) a Imperial Dreams (2014). Za účinkovanie v spomínanom akčnom sci-fi Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) získal filmovú cenu BAFTA v kategórii Rising Star, Empire Award aj britskú Národnú filmovú cenu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies