Johansen bude rekordérom, prekoná Tichonova i Kruegera

NETKY.SK • 9 August 2014, 13:47 • 2 min
Johansen bude rekordérom, prekoná Tichonova i Kruegera

OSLO - Hokejistov Nórska povedie naďalej Roy Johansen, s vedením národnej federácie sa dohodol na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky.

slovakia

left justify in out

Vďaka pokračovaniu na nórskej lavičke sa Johansen v prípade dodržania kontraktu stane rekordérom medzi reprezentačnými trénermi. Nasledujúca sezóna 2014/2015 bude jeho štrnástou pri mužstve, ďalšia pätnástou. Rekord v počte rokov na reprezentačnej stoličke drží legendárny Viktor Tichonov, ktorý reprezentácie Sovietskeho zväzu, Spoločenstva nezávislých štátov a Ruska viedol štrnásť rokov, z toho dvanásť v rade v období 1978 až 1992.

 

Johansen zbaví primátu aj Ralpha Kruegera, ktorý viedol Švajčiarsko dlhých trinásť sezón v rade. Na nórskej lavičke je bývalý útočník Valerengy Oslo nepretržite od roku 2001, keď nahradil Švéda Leifa Boorka. Po štyroch sezónach v prvej divízii MS sa Johansenovi podarilo postúpiť s tímom medzi elitu a od roku 2006 je Nórsko pravidelným účastníkom svetového šampionátu. Na turnajoch 2008, 2011 a 2012 sa prebojovalo až do štvrťfinále, dvakrát štartovalo na ZOH. V súčasnom rebríčku IIHF patrí Nórsku 10. priečka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies