Johannesburg varoval Mandelu pred vypnutím vody a elektriny

NETKY.SK • 6 August 2013, 07:08 • 2 min
Johannesburg varoval Mandelu pred vypnutím vody a elektriny

JOHANNESBURG - Hlavné mesto Juhoafrickej republiky Johannesburg sa v pondelok ospravedlnilo exprezidentovi Nelsonovi Manuelovi i jeho rodine za omyl v podobe zaslania varovania o prípadnom odpojení od vody a elektriny za nezaplatený účet v hodnote v prepočte 500 eur.

slovakia

left justify in out

Varovanie pre nedoplatok prišiel cez víkend do Mandelovho domu na johannesburskom predmestí Houghton. Samotný Mandela, držiteľ Nobelovej ceny, sa pritom už dva mesiace nachádza v nemocnici v Pretórii. Hovorca mesta potvrdil, že účet s mesačnou splatnosťou prišiel na zlú adresu.

Ťažko chorý Mandela, ktorý minulý mesiac oslávil svoje 95. narodeniny, sa už dlhé týždne lieči v Pretórii. Nositeľ Nobelovej ceny mieru je v stabilizovanom stave, no ďalšie informácie o ňom sú utajované. Mandela pôsobil ako prvý černošský prezident Juhoafrickej republiky v rokoch 1994 až 1999. Počas jeho päťročného mandátu bolo prijatých množstvo zákonov s cieľom odstrániť diskrimináciu a rasovú segregáciu v krajine. V roku 1999 sa však Mandela odmietol uchádzať o ďalší prezidentských mandát a aj pre zdravotné problémy sa postupne stiahol z verejného života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona