Johannes Thingnes Bö vyhral v Kontiolahti aj stíhačku

NETKY.SK • 16 Marec 2014, 11:43 • 2 min
Johannes Thingnes Bö vyhral v Kontiolahti aj stíhačku

KONTIOLAHTI - Mladý Nór zvíťazil napriek piatim chybám na strelnici.

slovakia

left justify in out

Nórsky reprezentant Johannes Thingnes Bö po dvoch triumfoch v šprinte v rámci 8. kola Svetového pohára v biatlone vo fínskom Kontiolahti v nedeľu zvíťazil aj v stíhacích pretekoch na 12,5 km. Dvadsaťročný rodák zo Strynu urobil na strelnici v prvých troch položkách len jednu chybu a zdalo sa, že si s prehľadom ustráži prvenstvo. Na druhej "stojke" však netrafil štyri z piatich terčov, čím umožnil súperom myslieť na najvyššiu priečku. V záverečnom bežeckom úseku mladému Nórovi zostal dostatok síl a v cieli zvíťazil s odstupom 16,3 s pred lídrom celkového hodnotenia SP Francúzom Martinom Fourcadom. Tretí skončil Švéd Björn Ferry. 

 

Mladší z bratov Böovcov Johannes Thingnes dosiahol piate víťazstvo v pretekoch SP v kariére, všetky v tejto sezóne. Pred Kontiolahti bol rovnako úspešný v polovici decembra vo francúzskom Le Grand Bornard, kde ovládol šprint aj následnú "stíhačku". V celkovom hodnotí SP sa posunul na 3. miesto pred Rakúšana Dominika Landertingera, ktorý v nedeľu skončil ôsmy. 

 

Dvaja Slováci, ktorí sa na základe výsledkov v sobotňajšom šprinte prebojovali medzi šesťdesiat účastníkov pre stíhacie preteky, obsadili až miesta v druhej polovici výsledkovej listiny. Matej Kazár po štyroch chybných výstreloch skončil na 38. pozícii a Martina Otčenáša klasifikovali s deviatimi chybami na 56. priečke. 

Svetový pohár v biatlone - 8. kolo - Kontiolahti (Fín..): 
Stíhacie preteky mužov na 12,5 km: 1. Johannes Thingnes Bö (Nór.) 33:37,1 min (5 tr. okruhov), 2. Martin Fourcade (Fr.) +16,3 s (3), 3. Björn Ferry (Švéd.) +20,4 (3), 4. Lars Helge Birkeland (Nór.) +25,4 (4), 5. Klemen Bauer (Slovin.) +28,7 (4), 6. Andrejs Rastorgujevs (Lot.) +31,5 (2), ... 38. Matej Kazár +2:41,3 min (4), 56. Martin Otčenáš +5:37,0 (9) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies