Jóhann Jóhannsson zloží hudbu do pokračovania Blade Runnera

NETKY.SK • 25 August 2016, 09:11 • 2 min
Jóhann Jóhannsson zloží hudbu do pokračovania Blade Runnera

REYKJAVÍK - Islandský skladateľ Jóhann Jóhannsson zloží hudbu do pripravovaného pokračovania sci-fi trileru Blade Runner (1982). Štyridsaťšesťročný rodák z Reykjavíku to prezradil v rozhovore pre islandské rádio RÚV s tým, že tvorcovia zatiaľ nepomenovanej novinky si ho vybrali už dávnejšie.

slovakia

left justify in out

Režisérom pokračovania Blade Runnera je kanadský filmár Denis Villeneuve, pričom v snímke sa predstavia Jared Leto, Mackenzie Davis, Ryan Gosling, Robin Wright, Ana de Armas, Carla Juri, Sylvia Hoeks, Dave Bautista, Barkhad Abdi či Harrison Ford, ktorý opäť stvárni Ricka Deckarda. Autormi scenára sú Michael Green a Hampton Fancher, ktorý sa podieľal aj na tvorbe pôvodnej snímky. Ako producent na novinke spolupracuje režisér prvého filmu Ridley Scott. Príbeh snímky sa bude odohrávať niekoľko desaťročí po udalostiach z prvého filmu, v ktorom mal Rick Deckard nájsť a odstrániť replikantov. Novinka by sa mala dostať do slovenských kín 5. októbra 2017.

 

Pre Jóhanna Jóhannssona pôjde už o štvrtú spoluprácu so spomínaným Denisom Villeneuveom, keďže zložil hudbu aj k jeho filmom Zmiznutie (2013), Sicario (2015) a Arrival, ktorý bude mať premiéru 1. septembra na MFF Benátky. Okrem toho je autorom hudby k snímkam ako Ópium - Denník bláznivej ženy (2007), Vzájomné objatia (2009) či Teória všetkého (2014). Za Teóriu všetkého a Sicario získal nominácie na Oscary, pričom za prvý menovaný dostal Zlatý glóbus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies