Joey Jordison opustil Slipknot pre zdravotné problémy

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 19:11 • 2 min
Joey Jordison opustil Slipknot pre zdravotné problémy

BRATISLAVA - Americký hudobník Joey Jordison prezradil, že formáciu Slipknot v roku 2013 opustil pre zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný bubeník sa zúčastnil na udeľovaní Metal Hammer Golden Gods Awards, kde počas preberania jednej z cien vysvetlil, že trpel neurologickým ochorením nazývaným transverzálna myelitída, ktoré sa prejavuje zápalom miechy.

 

"Veľmi som ochorel. Prišiel som o nohy. Nemohol som viac hrať. Išlo o formu sklerózy, ktorú by som neželal ani najhoršiemu nepriateľovi," povedal Jordison, ktorý tiež prezradil, že sa mu podarilo vyliečiť. "Začal som cvičiť a chodiť na terapiu, aby som to prekonal. A ak som to dokázal ja, dokážete to aj vy," vyhlásil hudobník. "Je to tá najťažšia vec, akú som v živote urobil. Pre ľudí so sklerózou multiplex, s transverzálnou myelitídou a čímkoľvek podobným, som žijúci dôkaz, že to dokážete prekonať," dodal.


O odchode Jordisona informovali Slipknot v decembri 2013 prostredníctvom oficiálnej webovej stránky skupiny. Ako príčinu jeho odchodu pritom uviedli osobné dôvody. Jordison následne vyhlásil, že kapelu neopustil, no o situácii v kapele mlčal. Na nahrávaní ďalšieho albumu sa však nepodieľal.


Slipknot vydali prvý, eponymný, album v roku 1999. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014).

 

Posledné dva albumy sa dostali na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Kapela si vyslúžila niekoľko nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget.

 

V roku 2010 členmi formácie otriasla smrť basgitaristu Paula Graya, ktorý zomrel po neúmyselnom predávkovaní sa liekmi proti bolesti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies